Туск сказав, скільки ще діятимуть санкції ЄС і G7 проти Росії

Туск сказав, скільки ще діятимуть санкції ЄС і G7 проти Росії

Укрінформ
Санкції Євросоюзу і «Великої сімки» проти Росії мають діяти, а також можуть бути посилені, доки триває російська агресія проти України.

На цьому наголошується в оприлюдненому у понеділок звіті президента Європейської ради Дональда Туска про результати діяльності керівної інституції ЄС за останні два роки, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Упродовж цього складного періоду, коли наша політика зазнавала загроз із багатьох фронтів, моєю метою було забезпечити єдність європейських лідерів, щоб ЄС дотримувався визначеного курсу щодо Росії... Я також особисто був залучений до забезпечення єдності G7 у відповідь на агресивну позицію Росії та продовжуватиму так діяти, доки ця позиція не зміниться. Лідери G7 підтвердили свою спільну позицію на саміті в Елмау у червні 2015 року та чітко заявили, що готові запровадити подальші санкції з метою підвищення ціни для Росії у разі, якщо її дії цього потребуватимуть», - заявив Туск.

Він нагадав, що Євросоюз запровадив санкції проти Росії після агресії в Україні та прив’язав тривалість цих обмежувальних заходів до повного виконання Мінських домовленостей.

«Паралельно, ми забезпечили надання Україні, яка веде боротьбу, нашу підтримку, включаючи фінансову, щоб допомогти країні на її складному шляху до стабілізації, модернізації та реформ», - наголошується у звіті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-