Санкції проти Росії треба посилювати - Порошенко

Санкції проти Росії треба посилювати - Порошенко

Укрінформ
Якщо санкції комусь видаються неефективними, то їх слід не знімати чи пом’якшувати, а продовжувати і посилювати.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час участі в акції «Перша хвилина Миру» у День пам’яті та примирення у Музеї історії України у Другій світовій війні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вітчизняна дипломатія докладає всіх зусиль для продовження секторальних та економічних санкцій проти Росії, запроваджених Євросоюзом, США, іншими країнами. Час від часу в деяких європейських країнах лунають голоси про, нібито, неефективність санкцій. Що ж, якщо вони комусь і видаються неефективними, то їх слід не знімати чи пом’якшувати, а, навпаки, продовжувати і посилювати!», - сказав він.

Так, Порошенко підкреслив, що дуже цінує готовність наших солдат та офіцерів до виконання будь-якого завдання, їхню жертовність та бажання наступати до повного звільнення української території від російських окупантів. Утім, Україна робить ставку на політико-дипломатичний спосіб повернення тимчасово окупованих територій.

«Тим, як за два роки ми створили сучасне військо, має законне право пишатися кожен українець: воїн, волонтер, працівник оборонного підприємства, капелан, просто платник військового збору. Збройні Сили України, звільнивши більшу частину Донбасу, надійно тримають оборону на лінії зіткнення. Ми виконуємо Мінські угоди, але наші воїни отримують, коли це необхідно, наказ відкривати вогонь у відповідь. Словом, дають відсіч провокаціям ворога», - зауважив він.

При цьому, Глава держави нагадав, що, зміцнюючи обороноздатність, посилюється також контрактно-професійна складова у формуванні армії. Водночас, протягом квітня-травня демобілізували майже всіх, кого призвали минулого року під час четвертої черги мобілізації, і нової, сьомої хвилі, й досі не оголосили.

«Єдине, чого поки що не можу пообіцяти, - що мобілізації цього року взагалі не буде. Її перспективи й масштаби залежать не лише від наших планів, але й від обстановки на фронті», - констатував Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-