Порошенко відповів тим, хто хоче применшити роль України у визволенні Європи

Порошенко відповів тим, хто хоче применшити роль України у визволенні Європи

Укрінформ
Визволення від коричневої чуми всієї Європи - була, є й буде наша перемога.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час участі в акції «Перша хвилина Миру» у День пам’яті та примирення у Музеї історії України у Другій світовій війні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«З Україною пов’язані вирішальні та найзапекліші баталії на радянсько-німецькому фронті. Тоді на нашій території було проведено 29 із 76 операцій. Українці воювали в Червоній армії, в радянських партизанських з’єднаннях, у лавах опору європейських країн; у складі канадської, американської, австралійської, британської армій. А ще десятки мільйонів працювали в тилу. От все це хай затямлять ті, хто хоче применшити роль України у антигітлерівській коаліції і у звільненні від коричневої чуми всієї Європи. То була, є й буде наша перемога!», - сказав Порошенко.

Він нагадав, що позаминулого року на законодавчому рівні було офіційно визнано роль Української повстанської армії, а торік Україна приєдналася до європейських країн у відзначенні Дня пам’яті та примирення.

«Ця нова для нас традиція жодним чином не підміняє, а доповнює і посилює звичайне державне свято – День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні», - наголосив Глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-