День пам'яті у Вашингтоні: Сприйняття перемоги у США має свої відмінності – Чалий

День пам'яті у Вашингтоні: Сприйняття перемоги у США має свої відмінності – Чалий

Фото
Укрінформ
Близько півтисячі гостей зібралися в неділю на меморіальну церемонію у центрі Вашингтона на честь 71-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Україна була також офіційно представлена на цьому заході, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні ми відзначаємо День перемоги в Європі, коли антигітлерівська коаліція прийняла капітуляцію збройних сил нацистської Німеччини", - зазначив у коментарі агентству Директор церемоній Меморіалу Другої світової війни у Вашингтоні Джим Фішер.

За його словами, на відзначення річниці прийшло 450 гостей, які були офіційно запрошені, крім того, долучилося чимало охочих людей. "Сьогодні з нами були також присутні близько 60 ветеранів Другої світової війни", - поінформував організатор події.

Українську делегацію на церемонії офіційно представив посол України у США Валерій Чалий. Зі свого боку він зауважив, що сприйняття перемоги у Сполучених Штатах і на пострадянському просторі має свої відмінності.

"Тут, в Америці, більше говорять про мир, ніж про війну. Коли я розмовляв сьогодні з ветеранами, вони підкреслювали: якщо ти сильний, якщо в тебе є зброя, якщо ти готовий захистити країну, на тебе ніхто не нападатиме. Якщо ти слабкий, очікуй агресії. Це люди, які воювали, вони знають що таке війна, і тому прагнуть миру", - зауважив дипломат.

Україна була єдиною з іноземних делегацій, яка покладала вінки у пам'ять про загиблих воїнів. Не було, в тому числі, офіційних представників з російського боку. Як зазначив з цього приводу Чалий, усі мали можливість офіційно взяти участь, втім "лише Україна проявила ініціативу продемонструвати спільність союзників у боротьбі проти фашизму і разом згадати загиблих і тих, хто постраждав під час тієї війни".

Як повідомляв Укрінформ, 8 травня світ відзначає День пам’яті та примирення, присвячений пам’яті жертв Другої світової війни. Цей день був проголошений рішенням 59-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН 24 листопада 2004 року. У країнах-союзниках антигітлерівської коаліції, у тому числі в Сполучених Штатах, 8 травня відзначають перемогу над фашистською Німеччиною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-