Парубій: Російські реваншисти забули гіркі уроки війни

Парубій: Російські реваншисти забули гіркі уроки війни

Укрінформ
Російські імперські реваншисти забули гіркі уроки війни.

Про це у звернені з нагоди Дня пам'яті та примирення заявив голова Верховної Ради Андрій Парубій.

"Цього року Україна вдруге відзначатиме День пам’яті та примирення. Символічно, що це відбуватиметься напередодні Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та в умовах триваючої російської агресії і окупації частини української території новітнім загарбником", - зазначив він.

Парубій підкреслив, що обов’язком кожного громадянина України є завжди пам’ятати про велику перемогу, глибоко шанувати ветеранів війни, учасників українського визвольного руху та жертв нацизму.

"І сьогодні, коли російські імперські реваншисти забули гіркі уроки війни і заново розпалюють її у самому центрі Європи, коли Україна знову опинилася у вогні, переживаючи, за словами геніальної Ліни Костенко, "і жах, і кров, і смерть, і відчай, і клекіт хижої орди", вирішального значення набуває загальнонаціональне  єднання українського суспільства заради нашої нової перемоги, заради щасливого майбутнього України у колі цивілізованих європейських держав", - заявив спікер.

"Віддаючи глибоку шану тим, хто понад сімдесят років тому захистив Батьківщину і весь світ від нацистської навали, що тоді прийшла із заходу, хочу від усього серця висловити слова подяки і підтримки нашим воїнам-захисникам, які зараз боронять незалежність і суверенітет України на сході. А також тим нашим співгромадянам, які перебуваючи на тимчасово окупованих територіях, ризикуючи життям, докладають усіх зусиль для найскорішого відновлення цілісності Української держави", - наголосив Парубій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-