Парубій пропонує Раді більше спілкуватися з Кабміном

Парубій пропонує Раді більше спілкуватися з Кабміном

Укрінформ
Спікер парламенту Андрій Парубій пропонує Раді збільшити час для спілкування з Кабміном до трьох годин і перенести його на понеділок. 

Голова Верховної Ради Андрій Парубій презентував проект змін до регламенту Верховної Ради України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«В чому суть запропонованих змін до регламенту Верховної Ради. Перш за все пропозиція полягає в тому, щоб ми замість двох пленарних тижнів, мали три пленарні тижні в місяць і відповідно збільшили кількість днів, коли депутати матимуть змогу приймати рішення. Також логіка буде полягати в тому, щоб збільшити кількість часу, відведеного для роботи в комітетах, щоб депутати могли повноцінно опрацьовувати законопроекти», - сказав Парубій.

Згідно із запропонованими змінами у Верховній Раді запроваджуватимуться так звані змішані робочі тижні.

«В понеділок буде виділено більше часу для роботи з урядом, пропонується запровадити тригодинну дискусію між парламентаріями та урядом... У вівторок - повний день повноцінне пленарне засідання, як це й було. В середу - повний день для роботи в комітетах», - сказав Парубій.

Він додав, що робочий день в середу має завершуватися роботою ради комітетів - органу, який пропонується створити.

«Середа має завершуватися роботою голів комітетів. О 16.00, в середу має зібратися рада комітетів, її завдання - на основі напрацювань під час засідань комітетів запропонувати Верховній Раді порядок денний на наступний пленарний тиждень», - сказав він.

За словами Парубія, у четвер під час пленарного тижня передбачений звичайний робочий день протягом всього дні, а в п'ятницю - Погоджувальна рада для оформлення порядку денного на наступний пленарний тиждень.

Всього протягом місяця народним депутатам пропонується працювати три тижні у пленарному режимі та один тиждень виділено на роботу в округах.

«Це лише пропозиції. Даний законопроект свідомо не був зареєстрований, щоб ми розпочали дискусію і подали в Раду уже підписаний принаймні більшістю керівників фракцій», - сказав Парубій та зауважив, що запропоновані зміни враховують рекомендації спеціальної місії від Європейського парламенту, яку очолив Пет Кокс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-