Уряд підтримав пропозиції Мінінформу про санкції щодо російських ЗМІ

Уряд підтримав пропозиції Мінінформу про санкції щодо російських ЗМІ

Укрінформ
Уряд підтримав пропозиції Міністерства інформаційної політики щодо змін до санкційного списку та передав їх на розгляд Ради національної безпеки і оборони.

Про це йдеться розпорядженні уряду № 341-р.

Йдеться про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 вересня 2015 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", введеного в дію Указом Президента України від 16 вересня 2015 року № 549/2015.

Зокрема, до санкційного списку пропонується додатково включити окремих керівників російських засобів масової інформації, що регулярно поширюють антиукраїнську пропаганду та подають неправдиву інформацію про події в Україні.

«У зв’язку із систематичним впливом на редакційну політику суб’єктів інформаційної діяльності Російської Федерації, що регулярно поширюють антиукраїнську пропаганду та неправдиву інформацію про події в Україні, схвалити та внести на розгляд Ради національної безпеки і оборони України пропозиції щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до фізичних осіб», - йдеться у документі.

Водночас, пропонується «У зв’язку з необхідністю дотримання конституційного права на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань та забезпечення права на професійну діяльність журналіста, заборони цензури та висловлення оціночних суджень схвалити та внести на розгляд Ради національної безпеки і оборони України пропозиції щодо скасування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) стосовно журналістів та інших суб’єктів інформаційних відносин».

Після набрання чинності рішенням РНБО щодо запровадження нових санкцій Міністерству закордонних справ буде доручено поінформувати компетентні органи ЄС, США та інших держав для розгляду ними питання про запровадження аналогічних санкцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-