Росія може втратити й третій запущений з

Росія може втратити й третій запущений з "Восточного" супутник

Укрінформ
Супутник SamSat-218, запущений з російського космодрому Восточный, не виходить на зв'язок через проблеми з приймально-передавальним обладнанням.

Про це повідомляє «Интерфакс» з посиланням на джерело в ракетно-космічній галузі, передає Slon.

«На спектрі присутні характерні смуги, що вказують на працездатність апарату, проте на тлі шумів його сигнали практично не чути, що може говорити про нерозкриття його антени», – сказав джерело.

Про втрату зв'язку з SamSat-218 стало відомо 4 травня. Пізніше повідомлялося, що найближчим часом буде прийнято рішення про продовження спроб зв'язку або про визнання супутника втраченим.

Ракета-носій «Союз-2.1 а» була запущена з "Восточного" в 05:01 мск 28 квітня. В цілому, вона вивела на орбіту три супутники – крім SamSat-218 це були «Ломоносов» та «Аист-2Д».

Спочатку запуск планувався на 27 квітня, проте був скасований за півтори хвилини до старту. Через проблем при запуску президент РФ Володимир Путін оголосив догани віце-прем'єру Дмитру Рогозіну і главі Роскосмосу Ігорю Комарову.

Генеральний директор НВО автоматики Леонід Шалімов, з підприємства якого був отриманий несправний кабель, отримав представлення про неповну службову відповідність; пізніше його відсторонили від роботи. 5 травня з'явилася інформація про його звільнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-