Боровик пішов у відставку

Боровик пішов у відставку

Укрінформ
В. о. заступника голови Одеської обладміністрації Олександр Боровик пішов у відставку.

Про це він написав у Фейсбуці.

"Першого Травня набув чинності новий закон про державну службу. Закон забороняє державним службовцям мати якесь громадянство крім українського. Я ніколи не приховував того, що я громадянин Європейського Союзу. Я дуже вдячний уряду Німеччини, який, на моє прохання надав мені виняток із заборони на подвійне громадянство, яке діє у ФРН, для того щоб я міг попрацювати в Україні в період трансформації. Я дуже добре знайшов свою нішу, і останній рік працюю в найцікавішій команді країни в одному з найбільш важливих і складних її регіонів", - написав він.

Боровик зазначив, що жалкує про заборону в новому законі: "Мені здається, що це було б в інтересах України, якщо б Українці з діаспори могли допомагати країні свого народження без зайвих бюрократичних перепон. Особливо, якщо це наші співвітчизники з хорошою освітою і досвідом життя в EU, куди Україна прагне".

"Сьогодні я виходжу з держслужби і припиняю виконувати обов'язки заступника губернатора Одеської області. При цьому я залишаюся його радником, - і тепер я зможу ще більше сконцентруватися на роботі в Одеській міськраді", - зазначив він.

Відзначимо, що новий закон про держслужбу містить заборону держслужбовцям мати якесь громадянство, крім українського. Заборона на подвійне громадянство є також в Конституції України, однак законодавство не передбачає покарання за це.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-