Нардепам можуть збільшити кількість пленарних тижнів – Парубій

Нардепам можуть збільшити кількість пленарних тижнів – Парубій

Укрінформ
Спікер Верховної Ради Андрій Парубій представив новий формат роботи парламенту, який мав би підвищити її ефективність. Зокрема, йдеться про зміни до регламенту ВР.

Про це він заявив в інтерв’ю "Цензор.НЕТ".

На переконання Парубія, закон про регламент необхідно зробити таким, який би дозволив збільшити ефективність роботи Ради, і який би мінімізував ризики стосовно порушення закону: "Тому я планую в два найближчі пленарні тижні наполягати на розгляді цих законів. Зміни до регламенту були напрацьовані спільно з комісією Європейського Союзу, більш відомою, як місія Кокса. Разом з цією комісією ми багато місяців працювали над тим, щоб виробити пропозиції для покращення роботи Верховної Ради".

Розкриваючи деталі, спікер повідомив: "Зокрема, там передбачається зробити на місяць не два пленарні тижні, а три. Але в тих пленарних тижнях днями голосувань будуть тільки вівторок і четвер (так звані змішані тижні). Середа, яка зараз є скороченим днем з подальшою роботою депутатів у комітетах, буде повністю відведена для роботи в комітетах. А наприкінці дня - нарада з головами комітетів, які давали б результати своїх напрацювань".

Замість години запитань до уряду, який зараз проходить у п'ятницю, заплановано проводити в понеділок тригодинні дебати з урядом.

У п'ятницю ж буде погоджувальна рада (зараз проходить у понеділок).

Нагадаємо, зараз на пленарному тижні парламент засідає з вівторка по п'ятницю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-