Адвокат сподівається, що процес передачі Савченко займе менше півроку

Адвокат сподівається, що процес передачі Савченко займе менше півроку

Укрінформ
Процедури щодо передачі української льотчиці Надії Савченко здійснюватимуться в прискореному режимі, і це не займе півроку.

Про це повідомив її адвокат Микола Полозов в ефірі Еспресо.TV.

"Російська влада ухвалила принципове рішення щодо Савченко - вони її видають, і зараз йде процедура згідно з Конвенцією про видачу з 1983 року. У цій конвенції є одна проблема - в ній не зазначено терміни виконання необхідних юридичних дій. Зі свого боку Надія виконала всі умови, підписала всі відповідні документи, і тепер усе залежить як від дій російської влади, так і від влади України", - сказав він.

Захисник наголосив, що згідно з Конвенцією, країна, яка приймає Савченко, має визнати вирок, який був винесений іншою країною.

"У неї є дипломатичний імунітет, і Україна його визнає, і відповідно до цього в Україні вона не може бути затримана. Я сподіваюся, що все-таки ці процедури здійснюватимуться в прискореному режимі, і це не займе півроку і більше, тому що сама Надія стільки чекати не може", - зауважив Полозов.

Раніше повідомлялося, що процедура екстрадиції української льотчиці та народного депутата Надії Савченко триватиме до кінця літа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-