Екс-прем'єр Литви: Вибори на Донбасі зараз - абсурд

Екс-прем'єр Литви: Вибори на Донбасі зараз - абсурд

Укрінформ
Проведення виборів на Донбасі можливе лише за умови відновлення повної безпеки в окупованому регіоні України.

Про це заявив колишній прем’єр-міністр Литви Андрюс Кубілюс в ефірі "Голосу Америки".

"Вибори, які мають проводитись за українським законодавством, коли Україна не може контролювати ці території, це якийсь абсурд. Перш за все, мають бути присутні умови, за яких Україна спроможна контролювати свою територію. Один з перших кроків має бути повернення контролю над кордонами. Далі треба роззброїти всі військові формування, і лише тоді можна говорити про справжні вибори зі свободою інформації, коли ніхто не погрожує людям з іншою думкою, прозора система виборів і так далі. Інакше це не можна буде назвати виборами. Це буде лише імітація виборів", - зазначив Кубілюс.

Читайте також: Пайєтт про вибори на Донбасі: Йдеться не про дати, а про принципи  

На думку політика, у Європейському Союзі бракує розуміння, з чим вони зіткнулися в українському конфлікті.

"Ми маємо розуміти, чого Путін хоче досягти. Не лише здобути трохи території. Його головна ціль - створити, продовжити хаос всередині Донецька, Луганська, підштовхнути цей хаос всередину України, створити проблеми всередині України, і таким чином не дозволити Україні стати успішною. Це його довготермінова стратегія. Ми повинні мати свою довготермінову стратегію також на українському фронті. Як підтримати Україну, як допомогти Україні втілити реформи, як не дозволити Путіну повірити, що він може позбутися санкцій, не змінивши своєї політики", - сказав колишній прем’єр Литви.  

Як один із радників Президента України Кубілюс радить українському уряду покращити комунікацію і з українським народом, і з країнами Заходу.

"Наприклад, щороку починати роботу із дуже чітких декларацій: які наші пріоритети у реформах на цей рік. Не говорити загальні речі, що от ми маємо 60 чи 100 сторінок документ, а назвати 6 чи 7 найважливіших пріоритетів, практичних порад, що буде зроблено за цей рік. І коли ти назвеш свої пріоритети, ти йдеш через парламент, через уряд, до народу, до іноземних партнерів і пояснюєш", - наголосив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-