СБУ проводить обшуки у активістів

СБУ проводить обшуки у активістів "Куликового поля" в Одесі

Укрінформ
Служба безпеки України проводить в Одесі обшуки у трьох активістів громадсько-політичного руху "Куликове поле".

Про це повідомляє "Таймер".

"Співробітники Служби безпеки України прийшли з обшуком до трьох громадських працівників і активістів "Куликова поля" в Одесі: Морісу Ібрагіму, Вікторії Мачулко і Світлані Набоки", - йдеться у повідомленні.

За інформацією видання, у активістів вилучили комп'ютерну техніку та викликали їх на допит 2 травня.

Раніше в СБУ заявили, що уважно стежать за ситуацією в Одесі напередодні пам'ятних заходів на Куликовому полі, які можуть провести 1-10 травня. "Посилена оперативна складова. Велика група фахівців виїхала туди заздалегідь. Працюють за різними напрямками фахівці. Ми в повному контакті з МВС", - зазначив радник голови СБУ Юрій Тандем.

Як повідомлялося, сьогодні в Одесі вже помічають легку бронетехніку, яку приготували для посилення безпеки в місті під час травневих свят.

Раніше Одеський окружний адміністративний суд не задовольнив позовні вимоги виконавчого комітету Одеської міськради про заборону проведення масових заходів на Куликовому полі в період з 1 по 10 травня.

Виконком вимагав заборонити в ці дні проводити на Куликовому полі збори, демонстрації та інші мирні акції, присвячені пам'яті загиблих 2 травня, а також інші заходи.

Виконком аргументував це тим, що проведення таких акцій небезпечно, так як приверне увагу великої кількості радикально налаштованих осіб, які мають протилежні громадянські позиції".

Єдина організація "Автомайдан-Одеса" повідомила, що планує в ці дні провести на Куликовому полі військово-патріотичне виховання молоді, в ході якого хоче використовувати ММГ (масогабаритні макети зброї) і піротехніку. При цьому суд заборонив організації використовувати в ході акції ММГ та піротехніку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-