У Криму журналіста Семену звинуватили в

У Криму журналіста Семену звинуватили в "екстремізмі"

Укрінформ
Кримського журналіста Миколу Семену, якого підконтрольна Росії влада півострова обвинувачує у сепаратизмі, переведено в статус обвинуваченого.

Про це сказав його адвокат Еміль Курбедінов, повідомляє Крим.Реалії.

«Ми учора ходили з Миколою на допит. Викликали нас по телефону, проте ми все одно вирішили піти. Під час допиту Микола вирішив скористатися статтею 47 і 51 - це взагалі не давати ніяких свідчень, тобто, відмовитися від надання будь-яких свідчень і не свідчити проти себе. Йому вручили постанову про те, що він притягується до справи в якості вже обвинуваченого», - розповів адвокат в коментарі виданню.

Курбедінов також повідомив, що слідство призначило лінгвістичну експертизу.

«Нам дали постанову про те, що призначено лінгвістичну експертизу. Проте там було вказано, що її здійснюватиме експерт управління Федеральної служби безпеки по Криму. Прізвище, ім'я, по батькові зазначено не було. Ми з Миколою звернули на це увагу слідчого і письмово зажадали, щоб нам було названо прізвище і ім'я того, кому вони хочуть це передати», - сказав адвокат.

19 квітня підконтрольний Росії прокурор Криму Наталія Поклонська заявила про порушення кримінальної справи відносно кримського журналіста по статті російського законодавства про «сепаратизм» за публікації в ЗМІ. Імені і прізвища журналіста вона не називала. Пізніше стало відомо, що йдеться про журналіста Миколу Семену. Його син Дмитро розповів, що під час обшуку силовики шукали підтвердження зв'язку журналіста з проектом Радiо Свобода Крим.Реалії. Силовики вилучили два ноутбуки, носії інформації і відвезли журналіста на допит.

Пізніше Семену, який як оглядач співпрацював з Радіо Свобода, відпустили під підписку про невиїзд. Він наполягає на своїй невинності по обвинуваченнях у «закликах до порушення територіальної цілісності Росії».

На сайті російської прокуратури Криму також з'явилася інформація про проведення слідчих дій по ще низці журналістів. Їх імена і прізвища у відомстві не називають. За інформацією ЗМІ, обшуки пройшли за семи адресами - у Сімферополі, Ялті і Севастополі.

Верховна Рада України офіційно оголосило 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконною і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели ряд економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-