Україна готова розмовляти про вибори на Донбасі - Пристайко

Україна готова розмовляти про вибори на Донбасі - Пристайко

Укрінформ
Українська сторона підготувала все необхідне законодавство для проведення виборів на Донбасі і готова обговорювати це на міжнародних зустрічах, втім, щоб вони відбулися, необхідно дотриматися всіх умов ОБСЄ та українських законів.

Про це заявив, виступаючи на засіданні Радбезу ООН у четвер заступник глави МЗС України Вадим Пристайко, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Вибори мають не тільки суттєве значення для справи миру, це також є реальним завданням. Ми підготували все необхідне законодавство та готові обсудити модальність, коли керівництво збереться в Мінську", - зазначив Пристайко.

При цьому він підкреслив, що вибори потрібно проводити "у відповідності до стандартів ОБСЄ та наших (українських – ред.) законів".

"Давайте будемо проявляти розумність: якщо не буде забезпечена безпека, ніхто не вестиме виборчий процес або спостерігати за ним", - наголосив український представник.

Він також нагадав, що президент Порошенко запропонував розгорнути поліцейську місію на Донбасі, що сприяло б, в тому числі, безпечному проведенню виборів.

"Статус і склад можна обговорити пізніше. Ми готові вести переговори ми продовжуємо закликати міжнародну спільноту, в тому числі ООН та ОБСЄ брати конструктивну участь у обговоренні цієї ініціативи", - зазначив Вадим Пристайко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-