В ООН відзначають найгіршу ескалацію конфлікту на Донбасі після серпня 2015-го

В ООН відзначають найгіршу ескалацію конфлікту на Донбасі після серпня 2015-го

Укрінформ
Нинішня фаза конфлікту на Донбасі має один із найвищих рівнів ескалації після серпня 2015 року.

Про це заявив у четвер під час засідання РБ ООН по Україні помічник генерального секретаря ООН з політичних питань Брук Зерихун, передає власний кореспондент Укрінформу.

"За останні кілька тижнів відзначається період ескалації, чого не було впродовж тривалого часу – з серпня 2015 року", - зауважив представник керівництва ООН.

Він підкреслив, що позитивні кроки, досягнуті в рамках мінського процесу, підриваються складною і нестійкою ситуацією в конфліктній зоні. "Загальна кількість постраждалих від конфлікту підвищується. Зараз їх налічується понад 30,7 тис., у тому числі 9333 загинули і близько 21,4 тис. отримали поранення з моменту початку конфлікту в середині квітня 2014 року", - зауважив Зерихун.

Він підкреслив, що більшість жертв були спричинені вибірковими обстрілами, втім багато також загинуло від мін та вибухонебезпечних предметів. "Ці предмети є однією з найголовніших загроз життю та безпеці цивільних, що підкреслює виключну необхідність очищення від мін та зусиль у цьому зв'язку вздовж контактної лінії", - наголосив він.

Представник ООН також акцентував увагу на складну гуманітарну ситуацію на сході України, особливо поруч з контактною лінією.

Обговорюючи питання виборів на Донбасі, він підкреслив, що їх "потрібно провести відповідно до українського законодавства та міжнародних стандартів".

При цьому помічник генсека ООН наголосив, що Організація "прихильна підтриманню мирного врегулювання конфлікту таким чином, щоби повністю підтримати суверенітет, територіальну цілісність та незалежність України".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-