Віра Савченко вважає інцидент на кордоні тиском на сестру

Віра Савченко вважає інцидент на кордоні тиском на сестру

Укрінформ
Сестра незаконно засудженої в Росії української льотчиці і народного депутата Надії Савченко Віра, яка перебуває у консульстві в Ростові, вважає інцидент на кордоні тиском на Надію.

Про це повідомляє ТСН.

"Певно, вони Надю не хочуть відпускати і шукають додаткові важелі тиску на неї. На нас тиснуть одна одною", - каже Віра.

Як повідомлялося, напередодні ввечері Віру Савченко намагалися затримати на кордоні з Україною. Причина - кримінальна справа піврічної давнини, нібито за неповагу до чеченського суду, туди Віра їздила як громадський захисник українців Карпюка та Клиха. Від російських правоохоронців Вірі вдалося сховатися у машині з дипломатичними номерами.

На українсько-російському кордоні Віра пробула шість годин. Протягом цього часу її намагалися вмовити вийти з машини та проїхати до поліцейського відділку для допиту. За годину після приїзду консулів їй повернули паспорт.

"Процесуально я розбиратимусь наступного тижня, я буду у Грозному. Політично - фігури, які беруть участь у цій історії, вже повідомлені, я думаю, будуть якісь перемовини з її приводу. Найімовірніше, нам вдасться домовитися про те, як вивезти Віру з Росії", - зазначив з цього приводу адвокат Ілля Новіков.

В Україну Віра поверталася після зустрічі з Надією у в'язниці Новочеркаська. Вийшла звідти з новиною, що Надя ніби вже заповнила та підписала документи для екстрадиції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-