Бойовики зірвали обмін заручників до Великодня - Геращенко

Бойовики зірвали обмін заручників до Великодня - Геращенко

Укрінформ
Обмін заручників, який мав відбутися до Великодня, остаточно зірвано.

Про це заявила у Фейсбуці перший заступник голови Верховної Ради, Уповноважений Президента з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях Ірина Геращенко. 

"Ми наполягали на їх звільненні до Великодня і готові були передати іншій стороні 50 людей... Але... До сьогодні ані ОБСЄ, ані В. Медведчук, що також працює в гуманітарній групі, ані я, ані СБУ не отримали жодної відповіді на наші списки і пропозиції! Жодної. А сьогодні все було підло зірвано", - написала вона.

Геращенко розповіла, що спочатку бойовики вимагали обговорювати тему газу, яка, за її словами, не має жодного відношення до гуманітарної проблематики, потім заявили, що вони дадуть відповіді на наші пропозиції після свят, - не раніше 12 травня: "Потім заявили, що вимагають звільнити терористів, причетних до терактів в Одесі і Харкові, а натомість нам передадуть список заручників, в якому нам відомо тільки 7 прізвищ, і немає всіх тих героїв, за звільнення яких ми боремося вже рік".

"Вкидали все нові і нові домашні заготовки, відкидали всі пропозиції звільнити бодай 7 заручників, яких вони готові передати. Так і не надали, попри обіцянку, відповідь по затриманому співробітнику ООН і по релігієзнавцю І. Козловському, відкинули всі ініціативи по важкохворим. Очевидно, що виписаний сценарій - шантажу заручниками", - заявила Геращенко.

На її переконання, "зрив обміну заручників має стати ключовою темою зустрічі ТКГ у п'ятницю, 29 квітня. Тим більше 20 квітня всі сторони: ОБСЄ , РФ і навіть ОРДЛО підтримали ініціативу України про звільнення 25-50 людей до Великодня! Немає цій підлості виправдання, жодного".  

Уповноважений Президента повідомила, що звернулася з проханням надати всім заручникам право бодай подзвонити своїм родинам в переддень великодніх свят - щоб підтримати одне одного. "Дуже сподіваюся, що хоч це реалізується. І вважаю, що тема заручників має стати ключовою для "нормандського формату", - заключила вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-