«Протиповітряною обороною ДНР» керує хронічний алкоголік - ГУР

«Протиповітряною обороною ДНР» керує хронічний алкоголік - ГУР

Укрінформ
На посаді “начальника протиповітряної оборони” 1 АК (сформований на території т.з. “ДНР”) ЗС РФ перебуває підполковник  Євген Кобзарь, який має психічні розлади та хронічний алкоголізм.

Про це повідомляє у середу Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

“ГУР МО України встановлено, що на посаді “начальника противовоздушной обороны 1 АК (Донецьк) Центра территориальных войск (Новочеркасск, Россия) Южного ВО (Ростов-на-Дону) ВС РФ” перебуває підполковник ЗС РФ Кобзарь Євген Антонович (Кобзарь Евгений Антонович). Відомо, що Євген Кобзарь, 1968 р.н., народився у м.Уссурійськ, у 1991 р. закінчив Полтавське вище зенітне ракетне командне училище, проживає у станиці Сторожевая (Зеленчукській район, Карачаєво-Черкеська республіка)”, - йдеться у повідомленні.

За даними ГУР, підполковник Є.Кобзарь відряджений у березні 2015 р. (на той час у військовому званні “майор”) з посади начальника протиповітряної оборони 34 окремої гірської мотострілецької бригади (станиця Сторожевая, Зеленчукській район, Карачаєво-Черкеська республіка) 49 Армії Південного військового округу ЗС РФ.

Військовий злочинець є учасником чеченських кампаній 1995 та 2000 років. За виконання злочинних наказів воєнно-політичного керівництва Росії на тимчасово окупованих територіях України отримав військове звання “підполковник”.

"Додатково встановлено: за граничним віком, у військовому званні “майор”, Є.Кобзарь підлягав звільненню з лав ЗС РФ з огляду на тяжкий стан здоров’я, психічні розлади та хронічний алкоголізм (рішенням Волгоградського гарнізонного військового суду від 17 грудня 2012 р. був позбавлений водійських прав через керування автотранспортом у нетверезому стані), як наслідок тяжкого поранення під час бойових дій", - повідомили у військовій розвідці.

Втім, генерал-майор ЗС РФ М.Зусько, який безпосередньо формував та, з літа по кінець осені 2014 р., командував 1 АК ЗС РФ,  посприяв направленню Євгена Кобзаря, з яким разом воювали в Чечні, до складу угруповання російських окупаційних військ в Україні "на вищу посаду - начальника протиповітряної оборони 1 АК (Донецьк, Україна), що дозволило йому отримати звання “підполковник” та продовжити термін військової служби".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-