"Армію ДНР" зібрав російський генерал Зусько - розвідка

Укрінформ
Генерал-майор ЗС РФ Михайло Зусько безпосередньо формував та з літа по кінець осені 2014 р. командував 1 армійським корпусом (сформованим на території т.з. “ДНР”) 12  Командування резерву Південного ВО ЗС РФ.

Про це повідомляє у середу Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"З початком збройної агресії Росії проти України генерал-майор ЗС РФ М.ЗУСЬКО безпосередньо формував та, з літа по кінець осені 2014 р., командував 1 АК (Донецьк, Україна) 12  Командування резерву (на т.ч. Центр територіальних військ, Новочеркаськ, Росія) Південного ВО ЗС РФ", - йдеться у повідомленні.

За даними ГУР,  до цього генерал-майор ЗС РФ Зусько Михайло Степанович проходив службу в 56 одшбр та 34 омсбр (гірській), у т.ч. на посаді командира 34 омсбр (з 2011 по 2014 р.).

“За виконання злочинних наказів воєнно-політичного керівництва РФ на тимчасово окупованих територіях України генерал Зусько отримав підвищення по службі і був призначений заступником командувача 49 Армії (м.Ставрополь) Південного військового округу ЗС РФ", - повідомили у розвідці.

У ГУР  МО України наголосили, що продовжують цілеспрямовано збирати факти щодо кадрових військовослужбовців ЗС РФ, які приховуючи свої особисті дані та з використанням фіктивних документів беруть участь у бойових діях на тимчасово окупованих територіях сходу України для подальшої передачі доказової бази таких воєнних злочинів визначеним порядком до Міжнародного кримінального суду.

"Інформація щодо російських військовослужбовців, які підозрюються у скоєнні воєнних злочинів на території України, регулярно передається українською стороною країнам-членам ЄС та НАТО, у т.ч. з метою розширення “санкційного” списку", - йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-