Білорусь намагалася заборонити в'їзд Ірині Геращенко – АП

Білорусь намагалася заборонити в'їзд Ірині Геращенко – АП

Укрінформ
Влада Білорусі намагалася заборонити в'їзд віце-спікеру Верховної Ради, представнику України на мінських переговорах Ірині Геращенко.

Про це у середу на брифінгу заявив заступник голови Адміністрації Президента Костянтин Єлісєєв, повідомляє "Українська правда".

"Ми були вчора глибоко обурені, коли дізналися, що білоруська влада прийняла рішення про заборону Ірині Геращенко на в'їзд на територію Білорусі з міркувань тих, що відповідна заборона була запроваджена з боку РФ... Таке письмове рішення ми отримали вчора... За дорученням Президента України були вжиті вчора активні і рішучі дипломатичні зусилля, щоб це рішення було скасовано", – сказав він.

Єлісєєв також повідомив, що вночі відбулися серйозні контакти з послом Білорусі в Україні, в результаті яких Геращенко надали тимчасовий дозвіл на в'їзд.

"Він даний на місяць. Я підкреслюю: з 00 годин 26 квітня до 25 травня 2016 року", - сказав він і зауважив, що Україна наполягатиме на необмеженому доступі для Геращенко.

"Дії, які були вжиті вчора, абсолютно неприпустимі для цивілізованого переговорного процесу", – додав заступник глави АП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-