«Вплив» Пасішника на Абромавичуса оцінить суд

«Вплив» Пасішника на Абромавичуса оцінить суд

Укрінформ
Спеціалізована антикорупційна прокуратура направила до суду обвинувальний акт у справі про незаконний вплив в.о. заступника голови правління НАК «Нафтогаз» Андрія Пасішника на тодішнього міністра економрозвитку Айвараса Абромавічуса.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

"25.04.2016 до Солом'янського районного суду м. Києва Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою направлено обвинувальний акт за обвинуваченням А. Пасішника у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 344 Кримінального кодексу України", - йдеться у повідомленні.

У відомстві наголосили: досудовим розслідуванням було встановлено, що Пасішник протягом січня – лютого 2016 року здійснював незаконний вплив на члена Кабінету Міністрів України – міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса з метою перешкодити виконанню ним службових обов’язків, добитися прийняття незаконного рішення, а саме рекомендування Пасішника на посаду заступника міністра.

Нагадаємо, 24 лютого 2016 року детективами НАБУ було зареєстровано кримінальне провадження за ч.1 ст.344 Кримінального кодексу України (втручання у діяльність державного діяча) щодо факту здійснення 25 січня - 1 лютого 2016 року незаконного впливу Пасішником на Абромавичуса з метою внесення пропозиції про призначення на посаду заступника міністра. 9 березня Пасішникові було повідомлено про підозру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-