Саміт Україна - ЄС перенесли на вересень

Саміт Україна - ЄС перенесли на вересень

Укрінформ
Рішення про перенесення саміту Україна-ЄС з 19 травня на вересень консолідовано погодили лідери Євросоюзу і України, але Президент Петро Порошенко ще проведе зустріч з керівниками ЄС у червні.

Про це власному кореспондентові Укрінформу у Брюсселі розповів офіційний співробітник керівної інституції Євросоюзу.

«Рішення про перенесення саміту ЄС-Україна з 19 травня на осінь, найімовірніше на вересень, було погоджено між президентами Європейської ради Дональдом Туском, Єврокомісії Жаном-Клодом Юнкером та Президентом України Петром Порошенком. Причини такого рішення полягають у необхідності дати більше часу новому уряду України продовжити реформи, щоб пізніше підбити їх підсумки. Також доцільно провести зустріч високого рівня після того, як Україна відновить програму співпраці з МВФ», - розповів співрозмовник агентства.

Водночас він повідомив, що Порошенко може зустрітися з європейськими лідерами у рамках чергового саміту ЄС, який відбудеться 29 червня у Брюсселі, або напередодні цього високого засідання.

«Головною темою цієї зустрічі має бути обговорення виконання Мінських домовленостей. А порядок денний саміту включатиме ширше коло питань політичної асоціації та економічної інтеграції України з ЄС», - відзначив європейський дипломат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-