У Раді Європи закликали скасувати заборону Меджлісу

У Раді Європи закликали скасувати заборону Меджлісу

Укрінформ
Комісар Ради Європи з прав людини Нілс Мужнієкс закликав скасувати заборону діяльності Меджлісу кримськотатарського народу, запроваджену підконтрольним РФ "Верховним судом Криму".

Про це йдеться у заяві комісара, розміщеній на сайті Ради Європи.

"Я дуже стурбований сьогоднішнім рішенням суду в Криму заборонити Меджліс, оголосивши його екстремістською організацією", - зауважив Мужнієкс.

За його словами, як вищий представницький орган кримських татар, Меджліс невіддільний від їх прагнень відновити свої позиції на півострові після десятиліть вигнання за радянських часів.

"Меджліс є важливою традиційною і соціальною структурою кримськотатарського народу. Прирівняння його до екстремістської організації відкриває шлях до стигматизації та дискримінації значної частини кримськотатарської громади", - йдеться у заяві.

"Я наполегливо закликаю до анулювання цієї заборони в інтересах захисту прав людини і соціальної згуртованості на півострові", – наголосив комісар.

Нагадаємо, підконтрольний Росії "Верховний суд Криму" ухвалив заборонити діяльність Меджлісу кримськотатарського народу на території РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-