Меркель та Обама кваплять із виконанням Мінська - передусім Кремль

Меркель та Обама кваплять із виконанням Мінська - передусім Кремль

Укрінформ
Німеччина та США й надалі підтримують Мінські домовленості, покликані врегулювати ситуацію на Донбасі. Канцлер ФРН Ангела Меркель закликає якомога швидше реалізувати передбачені документом кроки.

Про це Меркель заявила в неділю під час спільної прес-конференції з президентом Сполучених Штатів Америки Бараком Обамою у Ганновері, повідомляє DW

 "Ми спільно вживатимемо кроків для цього. Як у переговорах з українською стороною, так і насамперед з Росією", - сказала Меркель.

Водночас вона вказала на нестабільність перемир'я на Сході України. "Ми досі не маємо стабільного режиму припинення вогню й ми мусимо активніше просуватися в політичному процесі", - підкреслила канцлер Німеччини, зазначивши, що "детально обговорила" з Обамою подальші кроки, необхідні для досягнення цієї мети.

У свою чергу президент США заявив, що питання скасування санкцій проти Росії порушуватиметься лише тоді, коли з боку Москви будуть цілковито виконані умови Мінських угод. Він також закликав новий український уряд на чолі з Володимиром Гройсманом не сходити зі шляху економічних, політичних та енергетичних реформ в країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-