Президент не бачить перешкод у наданні Україні «безвізу»

Президент не бачить перешкод у наданні Україні «безвізу»

Укрінформ
Теоретично ЄС може не затвердити рішення щодо надання Україні безвізового режиму, однак останні розмови з лідерами країн Євросоюзу не дають підстав для роздумів щодо загроз.

Про це заявив Президент Петро Порошенко в інтерв’ю українським телеканалам, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Чи може бути крок назад? Теоретично може бути таке, що Рада не затвердить, але останні два тижні у мене була дуже велика дипломатична активність – я мав переговори з президентом Єврокомісії, з президентом Європейської Ради, з лідерами європейських держав, і вони всі звернулися до Європейського парламенту, і Мартін Шульц уже сказав, що ми будемо робити усе можливе для того, аби прискорити прийняття цього рішення Європарламентом, він переконаний у перемозі», - сказав Порошенко.

Він також нагадав про вчорашню заяву країн-партнерів України, які закликали Раду ЄС прискорити надання Україні безвізового режиму.

«Я не бачу зараз загроз, що Україні безвізовий режим не буде наданий. У другій половині 2016 року українці повинні їздити у Європейський Союз за своїм біометричним паспортом», - підкреслив Президент.

Порошенко наголосив, що наразі зроблено найголовніший крок: Європейська Комісія, яка представляє увесь Євросоюз, одноголосно проголосувала за те, щоб передати законодавчі пропозиції про надання Україні безвізового режиму в Європейський парламент і Європейську Раду.

У цьому контексті Глава держави відзначив роль українських дипломатів. Зокрема, він висловив вдячність міністру закордонних справ Павлу Клімкіну, заступнику глави Адміністрації Президента Костянтину Єлісєєву, голові Комітету ВР з питань євроінтеграції Ірині Геращенко тощо.

«Можу сказати – це наша спільна перемога. Виграш від цього буде мати кожен українець», - констатував Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-