США закликали Росію припинити ескалацію на Донбасі

США закликали Росію припинити ескалацію на Донбасі

Укрінформ
Американська сторона висловила серйозну стурбованість у зв'язку з посиленням насильства на Донбасі до найвищого рівня після досягнутого у вересні минулого року перемир'я.

З відповідною заявою виступив у четвер представник США при ОБСЄ посол Даніель Байєр, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати закликають до негайної деескалації військових дій на лінії зіткнення в східній частині України. Зараз насильство досягло найвищого рівня з моменту досягнення домовленості про перемир'я від 1 вересня", - зауважив американський дипломат.

Він підкреслив, що за даними СММ ОБСЄ, тільки 14 квітня було зареєстровано понад 4 тис. випадків порушень припинення вогню, в той час як понад 500 із цих були пов'язані із застосуванням забороненої важкої зброї.

Крім того, представник США зазначив, що згідно зі звітом СММ від 13 квітня, комбіновані російсько-сепаратистські сили розгорнули 57 бронетранспортерів в утримуваному сепаратистами Донецьку. "Цей рівень насильства і військових дій ставить під загрозу Мінські угоди та повинен бути припинений", - заявив представник Сполучених Штатів.

Він також закликав до відновлення зусиль в контексті відведення військ та зброї від лінії зіткнення, забезпечення посиленого моніторингу для спостерігачів ОБСЄ, а також щодо інших заходів зі зміцнення довіри.

"Кожен із цих кроків вимагає від Росії і сепаратистів надати СММ повний і безперешкодний доступ на всій території Донецької і Луганської областей, у тому числі до міжнародного українсько-російського кордону", - наголосив представник США при ОБСЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-