Президента закликають терміново оновити склад ЦВК

Президента закликають терміново оновити склад ЦВК

Укрінформ
Громадські та експертні організації закликають Президента Петра Порошенка терміново внести подання щодо складу ЦВК, термін повноважень більшої частини членів якої закінчився ще влітку 2014 року.

Про це повідомили в четвер у Донецькій обласній організації ВГО "Комітет виборців України", озвучивши заяву, підписану 18 керівниками громадських організацій. 

"Провідні громадські та експертні організації України закликають Президента України Петра Порошенка невідкладно зареєструвати у Верховній Раді України подання про призначення нових членів ЦВК. Восени 2015 року депутатські фракції і групи парламенту внесли свої пропозиції щодо кандидатур до складу ЦВК. 16 листопада 2015 року Вищий адміністративний суд України визнав протиправною бездіяльність Президента України щодо внесення кандидатур до складу ЦВК, однак рішення суду виконане Президентом так і не було", - йдеться у заяві.

У ній також наголошується, що у 12 з 15 членів ЦВК семирічний строк повноважень закінчився ще 1 червня 2014 року, але вони продовжують виконувати свої обов'язки, хоча всі виборчі процеси загальнодержавних і чергових місцевих виборів завершилися, і "аргументи про недоцільність внесення змін до складу ЦВК під час перебігу виборчого процесу не витримують жодної критики".

Серед тих, хто підписав заяву, - керівники ВГО "Комітет виборців України", ВГО "Громадянська мережа ОПОРА", Інституту виборчого права, Центру політичного аналізу та виборчого консалтингу, "Інтерньюз-Україна", ГО "Культурна Асамблея", Центру політико-правових реформ та інших.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-