Рада не подолала вето Президента на закон про соцзахист чорнобильців

Рада не подолала вето Президента на закон про соцзахист чорнобильців

Укрінформ
Народні депутати не змогли подолати вето Президента України на закон щодо поліпшення соцзахисту чорнобильців, ухвалений 17 березня цього року.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, за подолання вето проголосували 214 нардепів з мінімально необхідних 300 голосів.

Закон "Про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" щодо соціального захисту постраждалих осіб" суттєво розширював коло осіб, яким мали б надаватися пільги та компенсації як постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи, зокрема відновлювалося надання пільг та компенсацій громадянам, віднесеним до 4-ї категорії осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Як зазначив під час виступу у парламенті заступник глави Адміністрації Президента Ростислав Павленко, пропонований Законом підхід не відповідає єдиній політиці держави у системі реформування надання пільг, компенсацій і гарантій окремим категоріям громадян шляхом забезпечення їх адресності з урахуванням середньомісячного доходу сім'ї.

"Передбачені Законом зміни також призведуть до додаткових витрат з Державного бюджету України (за прогнозними розрахунками Міністерства фінансів України, реалізація Закону потребуватиме щорічно додаткових видатків з Державного бюджету України в сумі 1,5 млрд гривень), а за відсутності відповідного визначення джерел доходів бюджету та в умовах обмеженості бюджетних ресурсів і суттєвого падіння економіки держави спричинять розбалансування Державного бюджету України", - сказав він, цитуючи пропозиції Президента.

Підсумовуючи, Павленко зазначив, що Президент пропонує відхилити раніше ухвалений Закон щодо додаткових соцпільг для чорнобильців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-