Україна і Румунія розвиватимуть можливості, які надає ЗВТ з ЄС

Україна і Румунія розвиватимуть можливості, які надає ЗВТ з ЄС

Укрінформ
Україна та Румунія домовилися розвивати можливості, пов'язані з функціонуванням зони вільної торгівлі між Україною і Європейського Союзу.

Про це йшлося на зустрічі Президента України Петра Порошенка з Прем'єр-міністром Румунії Дачіаном Чолошом, повідомляє прес-служба глави держави.

"Співрозмовники домовилися розвивати можливості, пов'язані з функціонуванням зони вільної торгівлі між Україною і ЄС", - йдеться у повідомленні.

За словами Порошенка, Україна і Румунія мають великий потенціал для розвитку економічної співпраці. Він відзначив важливість для України досвіду румунських компаній у виході на ринок країн Євросоюзу та залучення іноземних інвестицій у національну економіку. Співрозмовники обговорили низку питань двосторонньої співпраці, зокрема у галузі сільського господарства, машинобудування та транспорту.

При цьому сторони відзначили суттєвий прогрес щодо розширення транспортного сполучення між Україною та Румунією, зокрема відновлення прямого потяга Київ - Бухарест та налагодження автобусного маршруту між двома країнами. Співрозмовники закликали авіакомпанії налагодити прямі регулярні авіарейси між столицями двох держав.

Серед іншого також було обговоренно важливість розбудови транспортного сполучення між Україною та Румунією в дельті Дунаю, зокрема будівництва нових мостів.

У свою чергу Прем'єр-міністр Румунії Дачіан Чолош висловив переконання, що затвердження нового уряду України сприятиме прискоренню процесу реформ і стабілізації ситуації в державі.

Він запевнив главу держави в беззастережній підтримці євроінтеграційних устремлінь України, а також в імплементації реформ і реалізації Угоди про асоціацію з Євросоюзом, передає кореспондент Укрінформу.

У рамках зустрічі було підписано Угоди про співпрацю у сфері військових перевезень і про спільне патрулювання кордонів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-