Від Гройсмана вимагають аудиту діяльності попереднього уряду

Від Гройсмана вимагають аудиту діяльності попереднього уряду

Укрінформ
Депутати об'єднання «Народний контроль» презентували топ-5 вимог, які має першочергово виконати новостворений уряд та переформатована парламентська більшість.

Про це під час брифінгу у Верховній Раді України заявив лідер «Народного контролю», секретар Антикорупційного комітету Дмитро Добродомов.

«Перше, що має зробити новий прем'єр - ініціювати аудит діяльності попереднього уряду, який відзначився гучними корупційними скандалами. Без покарання за розкрадання держави країна вічно буде жити у «дежавю», - змінюватимуться імена міністрів, а проблеми будуть ті ж самі. Тому боротьба з корупцією мала б розпочатися з притягнення до відповідальності казнокрадів, які працювали в уряді. Крім того, аудит покаже всі корупційні схеми у роботі держпідприємств», - наголосив нардеп.

За його словами, загалом «Народний контроль» сформував п'ять першочергових завдань для нового уряду та переформатованої парламентської більшості.

Друга вимога - провести процес «деофшоризації».

«Водночас важливо змінити умови, які змушують наших підприємців тікати «у тінь» - спростити систему адміністрування податків, зробити реальну дерегуляцію», - додав парламентарій.

Третьою вимогою є врегулювання питань співпраці з Міжнародним валютним фондом. Зокрема, перехід від політики, спрямованої на отримання закордонних кредитів, до політики, направленої на стимулювання внутрішнього інвестора.

«Є два ключові питання - умови співпраці і - як використовуються кредитні гроші. Не можна сліпо виконувати всі захцянки (забаганки - діалект. - ред.) кредиторів, як і не можна запозичення розбазарювати через різні схеми. Тим паче, що не міністри, а люди платять надвисоку ціну за ці кредити - підняттям тарифів, скороченням соцвиплат і підняттям планки пенсійного віку», - наголосив нардеп.

Серед інших вимог, які озвучив лідер «Народного контролю», - подолання вето президента для відновлення державного фінансування профтехосвіти, та проведення якісних реформ медицини, що закладені у підготовлених профільним комітетом законопроектах.

«Кожна з цих вимог - це не наші особисті побажання, а головні запити, які сьогодні ставить перед владою суспільство. І наголошу, що, як представники парламентської демократичної опозиції, ми готові підтримувати ініціативи, направлені на вирішення цих проблем», - резюмував Добродомов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-