Сестра Савченко: Конкретної дати обміну нам ніхто не називає

Сестра Савченко: Конкретної дати обміну нам ніхто не називає

Укрінформ
На обіцянки домогтися звільнення незаконно засудженої в Росії Надії Савченко її сім'я реагує стримано позитивно.

Про це сказала сестра української льотчиці і народного депутата - Віра Савченко відбулася в Харкові презентації книги "Сильне ім'я Надія", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На всі обіцянки добитися звільнення Наді ми реагуємо стримано позитивно, з поправкою на вітер, а саме, на Путіна, від якого все залежить. Знадобиться час. Конкретної дати ніхто, включаючи Порошенка, не називає", - зазначила Віра.

За її словами, сестра тримається стійко, просить привезти їй суміші для виходу з режиму голодування.

"Надя сама вирішить, чим зайнятися після звільнення, хоча вона вже займається правовою діяльністю, згадайте "Закон Савченко". Поле для такої діяльності - і майбутній закон України про суд присяжних. Надя створила благодійний фонд, який допомагатиме сім'ям політв'язнів, у тому числі, з пошуком адвокатів. Частину грошей, виручених від продажу книги - її ціна залежно від формату від 40 до 165 грн - уже передано рідним українця - політв'язня в Росії", - додала Віра.

На презентації книги зазначалося, що вона видана за підтримки спонсорів накладом 10 тис. примірників, має великий і малий формати, є фотоілюстрації, причому частину фото зробила Віра, як і оформлення книги: "Синиця на титулі схожа на ту, яка прилітала до Наді в камеру поїсти".

Як повідомляло агентство, 22 березня суд у Росії засудив Савченко, викрадену і незаконно переправлену на територію РФ, до 22 років ув'язнення за сфальсифікованим обвинуваченням. У вівторок, 19 квітня, після розмови з Президентом Петром Порошенком Надія припинила голодування. На даний момент дедалі реальнішим стає обмін Савченко на російських військовослужбовців Єрофеєва й Александрова, яких було засуджено 18 квітня до 14 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-