Мін'юст підготував документи для повернення Савченко

Мін'юст підготував документи для повернення Савченко

Укрінформ
Міністерство юстиції підготував пакет документів для повернення української льотчиці Надії Савченко.

Про це повідомив глава відомства Павло Петренко у Фейсбуці.

"Міністерство юстиції оперативно опрацювало заяву, яка надійшла до нас від Надії Савченко відносно її повернення до України на підставі Конвенції про передачу засуджених осіб 1983 року. Усі необхідні документи, які стосуються юридичної сторони даного питання, у нас готові", - написав він.

Однак, за словами міністра, Конвенція передбачає певні бюрократичні процедури: "Через стан здоров’я Надії терміни визначені конвенцією для нас не є прийнятними".

"Тому ми прийняли рішення дати можливість дипломатам попрацювати з російською стороною для того, щоб отримати механізм і гарантії дотримання строків. Як тільки вони повідомлять нам про результати своєї роботи, ми одразу ж запустимо відповідні юридичні механізми", - повідомив Петренко.

Нагадаємо, 22 березня суд у Росії засудив Савченко, викрадену і незаконно переправлену на територію РФ, до 22 років ув'язнення за сфальсифікованим обвинуваченням. У вівторок, 19 квітня, після розмови з Президентом Порошенком Надія припинила голодування. На даний момент усе більш реальним вбачається обмін Савченко на російських військовослужбовців Єрофеєва і Александрова, засуджених 18 квітня на 14 років позбавлення волі.

Фото: Новая газета

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-