Раді пропонують прибрати правові колізії у досудових розслідуваннях

Раді пропонують прибрати правові колізії у досудових розслідуваннях

Укрінформ
У Верховній Раді зареєстровано проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо діяльності Генеральної прокуратури України та Державного бюро розслідувань (ДБР).

Відповідна інформація оприлюднена на сайті парламенту.

"Головною метою законопроекту є вирішення колізії у питанні підслідності досудових розслідувань, що виникла у зв'язку з набранням чинності законодавства про прокуратуру та ДБР, а також усунення процесуальних перешкод щодо здійснення спеціального досудового розслідування", - йдеться в пояснювальній записці до документа.

Крім того, на думку ініціаторів законопроекту, зміни у законодавство дозволять прийти на посади в органи прокуратури людям, які не пов'язані зі старою системою.

"Положення законопроекту дозволять повноцінно провести реформу органів прокуратури, оскільки розширюють можливості доступу на посади на конкурсній основі нових, не пов'язаних із “старою” системою, прокурорів, які мають відповідну професійну кваліфікацію, відповідають вимогам антикорупційного законодавства України", - йдеться у пояснювальній записці.

Ініціаторами законопроекту виступили народні депутати VIII скликання Сергій Олексієв та Руслан Князевич.

Наразі документ знаходиться на опрацюванні у Комітеті з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-