Франція збільшить чисельність антитерористичних підрозділів

Франція збільшить чисельність антитерористичних підрозділів

Укрінформ
Французька влада збільшить чисельність та поліпшить координацію антитерористичних підрозділів поліції та жандармерії з метою ефективного та миттєвого реагування на напади.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Франції Бернар Казньов, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

«Я особисто оголошу національний план залучення елітних спецпідрозділів поліції та жандармерії RAID (Recherche Assistance Intervention Dissuasion), GIGN (Groupe d'Intervention de la Gendarmerie Nationale) та BRI (Brigade de recherche et d'intervention). Його мета полягає у тому, щоб підрозділи діяли швидко, скоординовано та ефективно у разі нападів, аналогічних до тих, що сталися 13 листопада 2015 року», - заявив міністр.

За його словами, він минулої п’ятниці відвідував навчання цих трьох підрозділів в Орлеані (центральна частина Франції). План буде представлено у Парижі під час спільних навчань елітних спецпідрозділів RAID, GIGN та BRI, що проходитимуть на вокзалі «Монпарнас».

Казньов також нагадав, що першим етапом реформування антитерористичних підрозділів стало їхнє оснащення новим спорядженням та озброєнням. Зокрема, на початку березня французький міністр особисто передав працівникам спецпідрозділам 204 автоматичні штурмові гвинтівки, 36 автоматів HK-G, 474 балістичні шоломи і щитки, 1835 бронежилетів та 241 гнучкий балістичний щиток, що витримують кулі від автомата Калашникова. Вартість переданого озброєння та оснащення склала 17 мільйонів євро.

Чисельність спецпідрозділів, яка сьогодні становить у GIGN 400 і в RAID та BRI 100 осіб, також була суттєво збільшена. Планується розгорнути групи жандармерії в Нанті, Турі, Реймсі і Майотті на додаток до тих, які вже існують в Діжоні, Оранжі та Тулузі, а також на додаток до існуючих у Бордо, Ліллі, Ліоні, Марселі, Ніцці, Ренні та Страсбурзі груп поліції розгорнуть нову у Монпельє.

Експерти відзначають нагальність та доцільність реформи антитерористичних підрозділів Франції. Згадуючи теракти у Парижі, вони зазначають, що до реформи елітні підрозділи змушені були діяти в межах своїх юрисдикцій, що впливало на ефективність операцій. Якщо під час нападів у січні 2015 року поліція та жандармерія діяли разом, щоб знайти та знешкодити терористів, то у листопаді після терактів відчувалися невпевнені і хаотичні дії.

Особливої критики дії елітного французького спецназу зазнали після штурму квартири організатора терактів у Парижі Абдельхаміда Абаауда 18 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-