У Харкові закидали яйцями Антикризовий форум Опоблоку

У Харкові закидали яйцями Антикризовий форум Опоблоку

Відео
Укрінформ
Півсотні активістів закидали яйцями будівлю на вулиці Благовіщенській у Холодногірському районі міста, де зібралися учасники Антикризового форуму, включаючи колишніх міністрів Кабміну Азарова.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

З полудня будівлю оточили представники організацій "Вільні люди" і "Громадська варта". Вони співали гімн України і скандували: "Чемодан! Вокзал! Росія", "На нари!", "Сепаратисти, геть з Харкова!", потім почали кидати яйця і каміння у вікна будівлі і припарковані авто.

До будівлі підтяглися наряди поліції.

Коли близько 17:00 учасники форуму стали покидати будівлю виникла бійка. Хтось із активістів розбив скло в одній з машин і пошкодив дверцята. Активісти стали стіною на шляху джипів. Одному з активістів - це демобілізований боєць АТО - проїхали по нозі, його забрала "швидка".

За словами заступника начальника відділу комунікацій Головного управління Національної поліції у Харківській області Оксани Калмикової, за фактом бійки здійснюється перевірка за статтею, пов'язаною з дрібним хуліганством: "Щодо спричинення громадянину тілесних ушкоджень рішення буде прийнято після експертизи".

Що ж стосується учасників форуму, який тривав за закритими дверима, то з будівлі в супроводі охорони вийшли, в тому числі, екс-віце-прем'єр Олександр Вілкул, екс-міністри Костянтин Грищенко, Олена Лукаш, Наталія Королевська, а також народні депутати, включаючи екс-губернатора Харківської області Михайла Добкіна.

Як повідомляв раніше Укрінформ, опівдні 18 квітня в Харкові анонім "замінував" готель "Меркурій", де планували зібратися прихильники громадської організації "Український вибір", пов'язаної з Віктором Медведчуком, і обговорити питання обміну військовополоненими на Донбасі.

Фахівці-вибухотехніки та рятувальники евакуювали півсотні людей та оглянули 6 тис. кв. м території, проте міну так і не знайшли.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-