Сенцову й Кольченку в РФ

Сенцову й Кольченку в РФ "шиють" подвійне громадянство

Укрінформ
Апарат уповноваженого з прав людини (УППЛ) при президенті РФ уточнив, що думка про українське громадянство Олега Сенцова і Олександра Кольченка - це "персональна оцінка проблеми" омбудсменом РФ, а не "консолідована позиція всіх гілок влади Російської Федерації та окремих держвідомств".

Про це йдеться у відповіді прес-служби УППЛ РФ на запит кореспондента Укрінформу з приводу доповіді-2015 омбудсмена президенту РФ.

"Наявність українського громадянства О.Г.Сенцова і О.А.Кольченка офіційно підтверджено, і ні у кого не викликає сумніву. Разом з тим зберігаються розбіжності у думці про їх подвійне громадянство", - інформує прес-служба УППЛ РФ.

Далі йдуть посилання на російське законодавство і дається таке пояснення: "Оскільки уповноважений щороку направляє керівникам найвищих органів державної, законодавчої та судової влади доповідь про свою діяльність, яка крім інформації про річні підсумки діяльності уповноваженого містить його персональну оцінку проблем, пов'язаних з дотриманням прав людини, та думку уповноваженого у ряді випадків розходиться як з консолідованою позицією всіх гілок влади Російської Федерації, так і з позицією окремих державних відомств, що і сталося у даній ситуації".

Апарат УППЛ підкреслює, що "Уповноважений у листуванні з компетентними російськими органами", залученими до справи Сенцова і Кольченка, наполягав на тому, що вони залишаються громадянами України, "незалежно від наявності у них громадянства Росії, гіпотетично придбаного на підставі названого договору" (так званий "договір" про "прийняття Республіки Крим до Російської Федерації", що легітимує окупацію). Проте позиція Сенцова і Кольченка полягає в тому, що вони є виключно громадянами України, а це керівництвом РФ офіційно і консолідовано не признається.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-