Україна представить НАТО нову концепцію реформування армії - Турчинов

Україна представить НАТО нову концепцію реформування армії - Турчинов

Укрінформ
Київ представить нову концепцію реформування Збройних сил України під час варшавського саміту НАТО.

Про це під час прес-конференції у Варшаві з головою Бюро національної безпеки (BBN) Польщі Павелом Солохом заявив секретар РНБО України Олександр Турчинов, інформує варшавський кореспондент Укрінформу.

“Ми серйозно готуємося до зустрічі групи Україна-НАТО. Ми готуємося презентувати під час цих зустрічей нову концепцію реформування Збройних сил України”,- заявив Турчинов.

Він підкреслив: для Києва дуже важливо, аби на саміті НАТО значну увагу було приділено російській агресії в Україні.

У контексті можливого засідання найближчим часом Ради НАТО-Росія у Брюсселі секретар РНБО України висловив сподівання, що країни Альянсу “дадуть чітку оцінку агресії РФ в Україні”.

Турчинов наголосив, що за два роки російської агресії в Україні не було жодного дня, коли б не було вбитих чи поранених українських солдат чи офіцерів. Він констатував, що за останні дні ситуація значна загострилася: збільшилася кількість обстрілів і провокацій.

“Але коли РФ розпочинала агресію у Криму і Донбасі Україна була дуже слабкою. Зараз ми змогли відбудувати потенціал збройних сил і сьогодні готові давати гідну відсіч”,- наголосив український політик.

Відповідаючи на запитання журналістів секретар РНБО України наголосив, що формат антитерористичної операції з дозволяє Україні з одного боку зупинити просування російських військ, а з іншого боку забезпечувати мирне життя України. Утім, він підкреслив, що у випадку розгортання більш масштабної агресії Росії проти України, Київ не матиме альтернативи як введення військового стану.

Турчинов поінформував, що для України дуже важливою є співробітництво з Польщею. “Ми значну увагу приділяємо співпраці у військово-технічній сфері. Український і польський оборонпроми започаткували серйозні стратегічні програми, що посилить оборону й безпеку держав. Сильна українська і польська армія є запорукою безпеки в Європі”, - наголосив Турчинов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-