США закликали Росію негайно звільнити Савченко – її життя під загрозою

США закликали Росію негайно звільнити Савченко – її життя під загрозою

Укрінформ
Сполучені Штати закликали Росію негайно звільнити Надію Савченко, яка проводить сухе голодування, протестуючи проти свавілля російського суду, а також інших політв'язнів Кремля.

З відповідною заявою виступив у четвер на засіданні Постійної ради ОБСЄ у Відні представник США Даніель Байєр, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати знову закликають Російську Федерацію негайно звільнити всіх українських в'язнів, утримуваних в Росії з політичних причин. Ми продовжуємо бути особливо стурбованими питанням Надії Савченко і закликаємо Російську Федерацію звільнити її без жодних зволікань", - наголосив дипломат.

Він нагадав, що триває дев'ятий день сухого голодування Надії. "Її здоров'я та життя під загрозою, і ми знову нагадуємо, що Росія несе відповідальність за її стан", - заявив американський представник.

Водночас Байєр привітав повідомлення про початок процесу в Росії, який дозволить повернутися в Україну Олегу Сенцову, Геннадію Афанасьєву, Олександру Кольченку та Юрію Солошенку. "Ми вітаємо це як перший позитивний крок, і розраховуємо на те, що Російська Федерація доведе до кінця цей процес без затягування", - наголосив глава Місії США при ОБСЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-