В ЄС прокоментували призначення Гройсмана - потрібно скористатися моментом

В ЄС прокоментували призначення Гройсмана - потрібно скористатися моментом

Укрінформ
Євросоюз чекає на співпрацю з новим урядом України заради продовження фундаментальних реформ у надзвичайно важливий для держави період часу.

Про це йдеться в оприлюдненій у четвер спільній заяві високого представника ЄС із зовнішніх справ та політики безпеки Федеріки Могеріні і єврокомісара з європейської політики сусідства та переговорів про розширення Йоханеса Хана, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

"Сьогоднішнє призначення нового уряду України на чолі з прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом є надзвичайно важливою подією, коли новий поштовх для країні є вкрай необхідним. Після проведення багатьох зустрічей, у тому числі нещодавніх, з Гройсманом за часів його попередніх обов’язків як голови Верховної Ради, ми чекаємо на роботу з ним з метою розбудови сильнішої України на базі фундаментальних реформ і підзвітного уряду", - наголосили європейські високопосадовці.

В ЄС відзначили сталі зусилля з імплементації реформ в Україні, починаючи з 2014 року.

"Нині потрібно скористатися моментом, отриманим з призначенням нового прем’єр-міністра і уряду, насамперед щодо відновлення довіри українських громадян", - йдеться у заяві.

В ЄС запевнили, що залишаються відданими політичній підтримці України, а також наданню фінансової і технічної допомоги на її шляху до втілення у життя ключових реформ, модернізації та боротьби з корупцією.

"У цьому контексті ми будемо підтримувати новий уряд у забезпеченні ефективного і прозорого функціонування ключових політичних і економічних інституцій, а також зміцнення верховенства права. Відносно цього надзвичайно важливими є справжні зобов’язання у рішучому проведенні реформи органів прокуратури", - заявили члени Єврокомісії.

В ЄС також висловили сподівання, що новий український уряд забезпечить виконання Мінських домовленостей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-