Рада після перерви затвердила програму уряду Гройсмана

Рада після перерви затвердила програму уряду Гройсмана

Оновлено
Укрінформ
Верховна Рада затвердила програму діяльності новообраного уряду під керівництвом Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.

За це рішення проголосували 243 народні депутати.

Під час виступу у парламенті Гройсман заявив, що у своїй діяльності новий Кабмін керуватиметься Стратегією розвитку України-2020, Коаліційною угодою, нормами Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом, Планом законодавчого забезпечення реформ та іншими стратегічними документами.

Глава уряду також пообіцяв, що протягом місяця Кабмін напрацює помісячний план антикризових дій, а до кінця року - план розвитку України в середньостроковій перспективі.

"Вивести країну з кризи і забезпечити ефективне продовження реформ - це і є ті два ключових завдання, які стоять перед новим урядом. Наша мета - зробити незворотними перетворення в Україні і зробити незворотними перетворення України на сучасну європейську державу, закласти основи для сталого економічного розвитку", - підкреслив Гройсман і додав, що співпраця із закордонними партнерами є вкрай важливою для подальшого розвитку держави.

Як повідомляв Укрінформ, 14 квітня Рада призначила новий склад Кабінету міністрів, поданий Гройсманом.

Посада міністра охорони здоров'я залишилася вакантною, оскільки коаліція не змога дійти згоди щодо кандидатури.

Раніше ВР відправила у відставку Прем'єр-міністра Арсенія Яценюка. Відставка глави уряду автоматично зумовила відставку усього складу Кабміну.

Новим Прем'єр-міністром Рада обрала Володимира Гройсмана, який до цього був головою Верховної Ради. Новим спікером парламенту став Андрій Парубій (раніше - перший віце-спікер). Першим віце-спікером стала народний депутат від фракції "Блок Петра Порошенка" Ірина Геращенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-