Суд відпустив Каська

Суд відпустив Каська

Фото
Укрінформ
Печерський районний суд міста Києва відмовив у клопотанні представників держобвинувачення щодо узяття під варту колишнього заступника генерального прокурора України Віталія Каська, якого прокуратура звинувачує у шахрайстві з нерухомістю.

Відповідне рішення зачитав на судовому засіданні суддя у справі Олег Білоцерківець, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У задоволенні клопотання прокурора відділу процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення, представництва у суді департаменту розслідування по нагляду за кримінальними провадженнями у сферах державної служби та власності Генеральної прокуратури Макарова про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно Каська відмовити", - сказав суддя.

Фото: Павло Багмут/Укрінформ

Водночас він заборонив Каську виїжджати за межі місця проживання та попередив, що у разі невиконання цієї умови до екс-заступника буде застосовано жорсткіші заходи.

Представники прокуратури вимагали для Каська обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою заставою у розмірі 1,8 млн грн.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 11 квітня Каську на вулиці вручили підозру у вчиненні злочину. Вона стосується справи щодо нібито шахрайства з нерухомістю.

У 2003 році Касько отримав службову однокімнатну квартиру в Печерському районі столиці, яку пізніше, за даними ЗМІ, приватизувала його матір, яка вже проживала у трикімнатній квартирі в Києві.

У 2010 році Касько знову звернувся до генпрокурора щодо надання йому службової квартири. Він повідомив, що проживає з дідусем, матір'ю та сестрою. Відтак родині Каська виділили трикімнатну квартиру в тому ж Печерському районі - на бульварі Дружби народів, 14-16, площею 155 кв. м.

У грудні 2010 року Касько звільнився з ГПУ і працював як адвокат. За два місяці до звільнення з ГПУ трикімнатну квартиру, виділену родині Каська, виключили з переліку службових.

У березні 2016 року генпрокурор Віктор Шокін через суд добився арешту квартири свого екс-заступника Каська на бульварі Дружби народів, 14-16.

За словами начальника управління з розслідування кримінальних проваджень у сфері держслужби і власності Дмитра Суса, Каську загрожує до 12 років позбавлення волі.

13 квітня Каську вручили ще одну повістку у іншому кримінальному провадженні для явки до Генеральної прокуратури в понеділок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-