Європарламентарії написали Путіну з вимогою звільнити Надію Савченко

Європарламентарії написали Путіну з вимогою звільнити Надію Савченко

Укрінформ
Депутати Європарламенту звернулися персонально до президента Росії Володимира Путіна з вимогою звільнити Надію Савченко та інших незаконно засуджених українських в’язнів.

Ініціатором листа, який підписали 46 європарламентаріїв, виступив литовський депутат Петрас Ауштревічус, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Ми, члени Європейського парламенту, звертаємося до вас, щоб висловити наш рішучий протест відносно «справи» Надії Савченко, громадянки України, військової льотчиці, депутата Верховної Ради України та члена української делегації до Парламентської асамблеї Ради Європи. Ми хочемо запевнити вас, що ми ніколи не визнаємо вирок проти Надії Савченко, який ми вважаємо незаконним і сфабрикованим», - наголошується у листі.

Депутати ЄП також висловили серйозне занепокоєння у зв’язку із надзвичайно важким станом здоров’я Савченко, особливо після відновлення нею сухого голодування.

«Ми закликаємо вас виявити повагу до ваших власних зобов’язань та негайно звільнити, без додаткових умов, Надію Савченко, а також Олега Сєнцова, Олександра Кольченка та інших громадян України, які незаконно ув’язнені в Росії», - заявили депутати.

Європарламентарії також підкреслили, що звільнення українських громадян є одним із необхідних шляхів для можливої нормалізації відносин між ЄС і РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-