У зоні АТО зараз 69 тисяч українських військових - Президент

У зоні АТО зараз 69 тисяч українських військових - Президент

Укрінформ
Відповідальність за значні економічні, а головне - людські втрати, яких зазнала Україна за два роки з початку АТО на Донбасі, цілковито лежить на Росії.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час виступу у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні, 14 квітня, друга річниця з дня початку антитерористичної операції в Україні. За ці два роки ми зазнали величезних економічних, а головне - людських втрат, відповідальність за які цілковито лежить на Росії, як на країні-агресорі", - сказав Порошенко.

Він зауважив, що гібридна війна, яка була розпочата Кремлем проти України, потребувала гідної відсічі, тож створене з коліс українське військо звільнило від бандитів майже дві третини території окупованого Донбасу.

"Москва була змушена скинути маску і залучити свої професійні і регулярні військові підрозділи. Ми за цей час організували одну з найбоєздатніших армій Європи і змогли локалізувати ворога на далекосхідних рубежах України, побудувати глибокоешелоновану оборону і, спираючись на міжнародну коаліцію, перейшли до врегулювання кризи і відновлення українського суверенітету на Донбасі політико-дипломатичним шляхом", - підкреслив Президент.

Він також констатував, що Москва влаштувала справжній геноцид у тих регіонах України, де проживає найбільша частина російськомовних громадян, яких вона збиралася захищати.

"Прямо зараз у зоні АТО несуть свою службу 69 тис. українських військових. З початку року завдяки прийнятому, у тому числі і вами, рішенні про підвищення грошового забезпечення військовослужбовців, 18 тис. 688 чоловіків і жінок прийняли рішення записатися у Збройні Сили України на контрактну основу. 127 тис. 363 військових і волонтери отримали статус учасників бойових дій. Ще десятки тисяч документів зараз на розгляді і перевірці. Ми всі у великому боргу, насамперед, перед цими людьми", - наголосив глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-