У панамських офісах Mossack Fonseca пройшли обшуки

У панамських офісах Mossack Fonseca пройшли обшуки

Укрінформ
Через тиждень після оприлюднення "панамських досьє" поліція провела обшуки в офісах фінансової компанії Mossack Fonseca, розташованих у столиці Панами, місті Панама.

Про це повідомляє DW.

В обшуках, які пройшли в середу, 13 квітня, також брали участь співробітники спецпідрозділу по боротьбі з організованою злочинністю. Слідчі планують з'ясувати, чи використовувалася компанія для здійснення незаконних угод.

Слідчі заходи в головному офісі компанії пройшли "без інцидентів і опору", - йдеться в заяві панамської генпрокуратури. Крім цього, обшуки проводилися у філіях Mossack Fonseca в інших країнах. Керівництво компанії у своєму Twitter повідомило, що взаємодіє зі слідством. "Ми продовжуємо співпрацювати з офіційними особами в розслідуванні, що проводиться в нашій штаб-квартирі", - йдеться в повідомленні компанії.

Нагадаємо: Suddeutsche Zeitung отримала доступ до 11.5 млн документів з бази даних панамської юркоманії. Інформація покриває часовий проміжок у 40 останніх років і викриває використання зареєстрованих в офшорах компаній для ухилення від сплати податків, відмивання грошей та торгівлі зброєю і наркотиками.

Під підозру в корупції потрапили також велика кількість політичних і громадських діячів і навіть відомих спортсменів з різних країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-