У БПП кажуть, що Президент не погрожував перевиборами

У БПП кажуть, що Президент не погрожував перевиборами

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко не погрожував перевиборами на засіданні фракції "Блок Петра Порошенка".

Про це в ефірі "112 Україна" заявив народний депутат від фракції БПП Іван Вінник.

"Я був на фракції і не чув погрози Президента (про розпуск, - ред.). Він зазначав, що очікує від парламенту обрання прем'єра, створення нової коаліції протягом тижня. На фракції ніяких погроз не було. Він модерував дискусію про можливі кандидатури, яку вів Луценко. Чи були погрози Президента? Безумовно, ні", - сказав він.

Очікувалося, що Верховна Рада сьогодні буде голосувати за відставку прем'єр-міністра Арсенія Яценюка після 16:00. Після цього повинні були призначити спікера Володимира Гройсмана прем'єром і сформувати новий склад Кабінету міністрів. Переговори щодо складу Кабміну в напруженому режимі тривають з учорашнього вечора. Сьогодні в них взяв участь Президент.

При цьому нардеп Сергій Лещенко повідомив, що переговори про склад уряду Гройсмана зайшли в глухий кут.

Вирішення питання затягується нібито через переговори щодо кандидатур на три міністерські крісла. Зокрема, немає узгодженої позиції щодо міністрів охорони здоров'я, енергетики та вугільної промисловості.

Пізніше з'явилася інформація, що нібито президент України оголосив дедлайн: або узгодження всіх позицій до 18:00, або перевибори.

Після цього заступник голови фракції БПП Олексій Гончаренко повідомив, що голосування щодо Кабміну переносяться на завтра або четвер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-