Розслідування бійні під Радою продовжили на рік - адвокат

Розслідування бійні під Радою продовжили на рік - адвокат

Укрінформ
Термін розслідування більшості кримінальних проваджень щодо сутичок у ході мітингу під Верховною Радою 31 серпня 2015 року подовжено на рік.

Про це після допиту в Генеральній прокуратурі колишнього народного депутата від ВО «Свобода» Ірини Фаріон заявив її адвокат Сидір Кізін.

"Термін розслідування по всій справі, фактично по більшості, продовжений до року, тобто до 31 серпня 2016 року... Зараз ГПУ викликає по всій Україні велику кількість людей. Я, як адвокат, захищаю ще близько 10 підозрюваних у цій справі. Після передачі цієї справи з МВС Авакова до Генпрокуратури, у захисту складається враження, що набагато більш об’єктивно проводиться слідство. Зараз це виглядає як розслідування будь-якої іншої кримінальної справи», - сказав Кізін.

Адвокат додав, що на сьогодні вже відомо про закриття провадження за відсутністю складу злочину щодо бійця батальйону «Січ» Ігоря Олійника, який провів три місяці в ізоляторі тимчасового тримання.

За словами Кізіна у справі щодо Ігоря Гуменюка, якого обвинувачують у киданні бойової гранати у бік правоохоронців 31 серпня під Радою, зараз тривають апеляції та запобіжні заходи.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок Фаріон допитали в ГПУ у справі щодо подій 31 серпня 2015 року біля Верховної Ради.

Тоді під Радою сталися сутички між правоохоронцями та мітингувальниками, які вимагали не ухвалювати зміни до Конституції.

Після голосування мітингувальники пішли штурмом на Раду і почали кидати димові шашки. Потім у лави міліції і Нацгвардії полетіла бойова граната. Троє правоохоронців тоді померли, а ще близько 150 осіб було поранено.

Тоді ж журналісти зафіксували відео, на якому видно, як Ірина Фаріон великою палицею намагається вдарити силовиків під Радою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-