Нову коаліцію відклали на вечірнє засідання Ради

Нову коаліцію відклали на вечірнє засідання Ради

Укрінформ
Заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" Олексій Гончаренко запевнив, що одразу після початку вечірнього пленарного засідання парламенту відбудуться збори коаліції та буде оголошено про її створення.

У цьому він запевнив журналістів у кулуарах Верховної Ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Думаю, що це станеться сьогодні відразу після 16-ї години», - відповів Гончаренко на запитання, коли ж відбудуться збори коаліції та офіційне оголошення про її створення.

Раніше Гончаренко анонсував збори коаліції на 12:00.

Як повідомляв Укрінформ, коаліція де-факто припинила існування 19 лютого 2016 року, з виходом фракції «Самопоміч». На той момент коаліцію залишили вже «Батьківщина» і «Радикальна партія». У НФ і БПП, які залишилися, кількість голосів не дотягувала (217) до необхідних для існування коаліції 226 голосів. Відтоді почали точитися дискусії щодо формування нової коаліції, однак не за рахунок широкого представництва політичних сил, а за рахунок входження позафракційних народних депутатів до БПП і НФ.

Відповідно до ст. 83 Конституції України, коаліція депутатських фракцій має налічувати більшість народних депутатів від конституційного складу Верховної Ради.

10 квітня Арсеній Яценюк заявив про відставку з поста Прем'єр-міністра.

У ніч із 11 на 12 квітня на перемовинах в Адміністрації Президента було досягнуто консенсусу щодо кандидатури Володимира Гройсмана на пост Прем'єр-міністра і складу нового уряду.

Відповідно до ст. 83 Конституції, пропозиції Президенту України щодо кандидатури Прем'єр-міністра України вносить коаліція депутатських фракцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-