Вибори на окупованому Донбасі неможливі - доповідачі ПАРЄ

Вибори на окупованому Донбасі неможливі - доповідачі ПАРЄ

Укрінформ
Доповідачі ПАРЄ Марілуїза Бек (група ALDE, Німеччина) і Христина Зеленкова (група ALDE, Чехія), відвідавши Донбас відзначили подальше погіршення безпекової ситуації вздовж лінії розмежування та неможливість проведення там виборів.

Про це йдеться в їхній заяві, поширеній прес-службою ПАРЄ, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

"Якщо ми вдвох не були в змозі безпечно, упродовж одного або двох днів потрапити на окуповані території, то які вільні і справедливі вибори, можна швидко організувати в цьому регіоні? ", - зазначили доповідачі.

У прес-службі асамблеї наголосили, що з міркувань безпеки, представники ПАРЄ не спромоглися відвідати райони Донбасу, які не перебувають під контролем уряду. Завершуючи чотириденний ознайомчий візит до Києва, Маріуполя і Дніпропетровська, Марілуїза Бек і Христина Зеленкова, висловили стурбованість у зв'язку з подальшим погіршенням ситуації у галузі безпеки уздовж лінії розмежування.

"Після незаконної анексії Криму, гібридна і повзуча анексія окупованих районів на Донбасі є неприйнятною з точки зору міжнародного права", - підкреслили представники ПАРЄ.

Бек і Зеленкова зустрілися з активістами місцевих громадських організацій і чітко відзначили, що "народ України заслуговує на постійну підтримку з боку Європи". "Відмова в цій ситуації засвідчила би моральну корупцію. Стійкість, рішучість та енергія місцевого населення, з яким ми зустрічалися, на наше переконання означає, що ця підтримка не буде марною", - наголосили вони.

Доповідачі ПАРЄ також висловилися за якнайшвидше формування нового складу українського уряду, який повинен виконати свої зобов’язання перед українцями. "У терміновому порядку відчувається потреба у (формуванні) нового уряду, він зобов'язаний задовольнити законні очікування українського народу, який хоче здійснити невідкладні реформи і подолати корупцію", - підсумували вони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-