Порошенко про офшорний скандал: Готовий до будь-якого розслідування

Порошенко про офшорний скандал: Готовий до будь-якого розслідування

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко заявив, що готовий до проведення розслідування щодо так званих "Панамських документів".

Про це він сказав під час виступу в Японському національному прес-клубі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я, звичайно, готовий до будь-якого розслідування, оскільки все було прозоро з самого початку, жодних таємних рахунків. Все дуже просто: компанію було зареєстровано лише для того, щоб передати активи під управління цього трастового фонду, і протягом року я вже казав, що саме це було зроблено. До речі, це дуже важливий був крок для того, щоб показати, наскільки прозоро я ставлюся до своїх бізнес-активів. До речі, підписання угоди про передачу управління передбачає, що я не зможу отримати ці активи назад до закінчення мого строку президентства, і все було створено заради єдиної умови, щоб все було прозоро", - сказав Порошенко.

Він додав, що буде готовий до проведення будь-якого розслідування, і це відрізняє його від інших фігурантів панамської кризи: "Тут все навпаки, ситуація повністю прозора, ми чітко вказуємо, що ми створили і навіщо". "Все це знаходиться у вільному доступі", - наголосив глава держави.

Як повідомляв Укрінформ, 3 квітня Міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів (ICIJ) оприлюднив інформацію про велику мережу тіньових грошових переказів, до якої причетні представники світової еліти. Це дослідження отримало назву "Панамські документи". У списку фігурують і деякі українські державні діячі, у тому числі Президент Петро Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-